Seminar anjuran Unit Pemakanan dan Dietetik ini telah
diadakan dalam 2 siri bagi menyasarkan
100% penglibatan staf Penolong Pegawai Penyediaan Makanan dan juga staf Pembantu Penyediaan Makanan.
Objekti seminar ini ialah:
1. menyegar, meningkat serta memperluaskan pengetahuan serta
tahap kompetensi khusus staf
2. memberi pendedahan khusus untuk membantu penyediaan
makanan cara-cara untuk meningkatkan kualiti masakan agar dapat dipraktikkan
ketika menjalankan tugas.
Antara kandungan latihan adalah Kualiti Masakan, Penyediaan
Masakan Terapeutik, Sistem Kualiti MS ISO 9001:2008 serta Akreditasi Hospital
dan Makanan Halal dan Amalan Pemakanan Menurut Islam yang disampaikan oleh
Pegawai Dietetik UPD serta Timbalan Pengarah Pusat Islam Kampus Kesihatan USM.
No comments:
Post a Comment