7 December 2014

18 JUN 2014 dan 20 OGOS 2014~SEMINAR PENINGKATAN KUALITI MAKANAN 2014



Seminar anjuran Unit Pemakanan dan Dietetik ini telah diadakan dalam 2 siri bagi menyasarkan 100% penglibatan staf Penolong Pegawai Penyediaan Makanan  dan juga staf Pembantu Penyediaan Makanan.
Objekti seminar ini ialah:
1. menyegar, meningkat serta memperluaskan pengetahuan serta tahap kompetensi khusus staf
2. memberi pendedahan khusus untuk membantu penyediaan makanan cara-cara untuk meningkatkan kualiti  masakan agar dapat dipraktikkan ketika menjalankan tugas.

Antara kandungan latihan adalah Kualiti Masakan, Penyediaan Masakan Terapeutik, Sistem Kualiti MS ISO 9001:2008 serta Akreditasi Hospital dan Makanan Halal dan Amalan Pemakanan Menurut Islam yang disampaikan oleh Pegawai Dietetik UPD serta Timbalan Pengarah Pusat Islam Kampus Kesihatan USM.


 



No comments: